Meteen naar de inhoud

Wanneer een VPN gebruiken?

Er zijn een aantal goede redenen om een ​​VPN te gebruiken:

  • Het codeert uw activiteit op het web.
  • Het verbergt uw activiteit voor iedereen die er misschien in geïnteresseerd is.
  • Het verbergt uw locatie, zodat u toegang hebt tot geo-geblokkeerde inhoud (bijvoorbeeld op Netflix en andere sites).
  • Maakt u anoniemer op internet.
  • Helpt u de verbinding te beschermen wanneer u een openbare wifi-hotspot gebruikt.

Gebruik over het algemeen een VPN als uw webprivacy, beveiliging en anonimiteit belangrijk voor u zijn. Ongeveer $ 3-5 per maand is een kleine prijs om dat alles te betalen.

Wanneer geen VPN gebruiken

Hoe voorspelbaar dit ook klinkt, we zien echt geen goede reden om geen VPN te gebruiken als je je online beveiliging en privacy serieus neemt ( hier zijn 7 belangrijke redenen om een ​​VPN te gebruiken ).

VPN’s zijn ongelooflijk nuttig als een extra beveiligingslaag bovenop SSL-protocollen op websites, met een goed antivirusprogramma, geen vreemde software downloaden, niet teveel privéinformatie delen op sociale media, enzovoort. Over het algemeen zijn ze uw volgende stap in de richting van bewuster gebruik van internet en met voldoende voorzorgsmaatregelen.

Er zijn niet veel nadelen aan hen. Misschien is het enige dat je verbinding soms kan vertragen. U stuurt uw gegevens immers door een extra server.

Wat denk je? Bent u overtuigd van het idee van een VPN en overweegt u er een te kopen? Bekijk onze overvloedige beoordelingen waarin meer dan 50 populaire VPN’s worden vergeleken.

IP-lekken en kill switch

Dodemansknop

Een kill-switch is een functie die automatisch uw internettoegang doodt als de gecodeerde, veilige verbinding ooit wegvalt. Als er een verbindingsprobleem is, wordt de kill-switch geactiveerd en wordt alle activiteit geblokkeerd totdat de beveiligde verbinding terugkeert.

Als uw VPN geen kill-switch heeft en er een verbindingsprobleem optreedt, is het waarschijnlijk dat uw apparaat probeert de standaard, onbeschermde verbinding te herstellen, waardoor wordt onthuld wat u tot op dat moment hebt gedaan.

Volgens ons onderzoek hebben de volgende VPN’s een kill-switch: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PIA.

IP-lekken

IP-lekken zijn een bekende kwetsbaarheid bij sommige opstellingen die mensen gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Het is niet helemaal een VPN-probleem in de kern.

IP-lekken kunnen optreden wanneer uw VPN uw werkelijke IP niet kan verbergen terwijl u op internet surft. U wilt bijvoorbeeld toegang krijgen tot een geo-beperkte show op Netflix, dus u wijzigt de server in een goedgekeurd land en laadt de pagina opnieuw. Dan realiseer je je dat de inhoud nog steeds geblokkeerd is. Dit betekent dat uw echte IP-adres mogelijk net is gelekt.

De beste VPN’s hebben allemaal een aantal slimme scripts geprogrammeerd in hun apps om dit risico te minimaliseren. Zoals ik al zei, is uw IP-lek niet altijd de fout van de VPN. Soms zijn de configuratie van uw computer en de vele apps binnen de schuld. Zelfs de browser die u gebruikt en de daarin geïnstalleerde add-ons kunnen IP-lekken veroorzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *