Meteen naar de inhoud

VPN’s, censuur en privacyrechten

Welke landen hebben VPN’s verboden?

Traditioneel autoritaire regimes zoals China, Rusland, Noord-Korea en Iran hebben verboden of zijn bezig met de handhaving van nieuwe wetten die het gebruik van VPN’s en andere anonimizers verbieden.

Waarom landen VPN’s verbieden:

 • Om de online activiteiten van burgers te volgen
 • Om de vrije meningsuiting te censureren
 • Breng de dissidenten tot zwijgen
 • Informatie manipuleren
 • Cap protesteert
 • Uit religieuze overwegingen

Oman, Soedan, Singapore, Jemen, Zuid-Korea, Eritrea, Ethiopië, Saoedi-Arabië, Vietnam, Myanmar, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan censureren de vrijheid van meningsuiting om traditionele sociale waarden te behouden. Terwijl Jordanië, Libië, Myanmar, Oezbekistan en China – om de politieke stabiliteit te handhaven. Cuba, Rusland, Marokko, Turkije, Noord-Korea en India verbieden VPN’s uit overwegingen van nationale veiligheid.

 • Het is niet verwonderlijk dat Noord-Korea een van de wereldleiders is op het gebied van internetcensuur, waarbij slechts ongeveer 4% van de bevolking toegang heeft tot internet, terwijl de rest alleen toegang heeft tot het streng gecontroleerde intranet.
 • Saoedi-Arabië censureert internet uit religieuze overwegingen en blokkeert bijna 500.000 websites met anti-islamitische inhoud. Het koninklijk besluit inzake pers en publicaties, de basiswet van bestuur worden gestimuleerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het internetverkeer van een hele natie door een centraal punt leidt, waar het wordt geanalyseerd. Om een ​​blogger in Saoedi-Arabië te zijn, hebt u een speciale licentie van het ministerie van Cultuur en Informatie nodig.
 • Iran drijft op journalisten en bloggers. Als je in Iran wilt bloggen, heb je ook een licentie van het ministerie van Kunst en Cultuur nodig. Het plaatsen van inhoud die anti-overheid en anti-islam is, is een strafbaar feit dat leidt tot een gevangenisstraf.
 • Vietnam geeft zijn burgers toegang tot internet, maar technologiebedrijven zoals Yahoo, Google en Microsoft moeten de namen van bloggers overdragen aan de Vietnamese autoriteiten.

Waarom zou je VPN’s in de 14-ogenlanden vermijden?

Zittend op de hackers → tech reuzen → massale surveillance piramide is een octopus die een splitsing van bedrijven en staten vertegenwoordigt. Deze landen legitimeerden massale surveillance door een overeenkomst te ondertekenen om inlichtingen gezamenlijk te verzamelen, analyseren en delen. VPN’s met hoofdkantoor in de Fourteen Eyes-landen worden niet aanbevolen vanwege uitgebreide gegevensbewaringswetten en gag-orders die de VPN’s verbieden om te praten over de statusverzoeken om gebruikersgegevens.

De pro-privacygroepen noemden de leden van het verdrag The Fourteen Eyes. De alliantie bestaat momenteel uit:

 1. Australië
 2. Canada
 3. Nieuw-Zeeland
 4. Verenigd Koninkrijk
 5. Verenigde Staten van Amerika
 6. Denemarken
 7. Frankrijk
 8. Nederland
 9. Noorwegen
 10. België
 11. Duitsland
 12. Italië
 13. Spanje
 14. Zweden

Opmerking: deze staten bespioneren niet alleen hun burgers, maar bespioneren ook elkaars burgers en wisselen die informatie uit om te voorkomen dat ze de binnenlandse privacywetgeving overtreden. Het komt neer op? Onderzoek altijd de hoofdkantoorlocatie van een VPN-provider en de wetten voor gegevensbewaring die de bedrijfsactiviteiten regelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *