Meteen naar de inhoud

Voordelen en Nadelen van VPN’s

VPN’s hebben u veel te bieden, maar ze zijn niet perfect. Om u te helpen de voor- en nadelen van het gebruik van een VPN beter te begrijpen, hebben we een lijst voor u opgesteld:

Voordelen van VPN

 • U kunt de geoblokkades op elke website omzeilen.
  Op voorwaarde dat u de juiste VPN voor de taak hebt, kunt u uw favoriete shows bekijken en uw favoriete boards lezen zonder dat geografische beperkingen in de weg staan. Geoblocked websites zullen denken dat u verbinding maakt vanaf waar uw VPN-server zich ook bevindt, terwijl u ontspant in uw eigen huis, duizenden kilometers verderop.
 • U hebt veilig toegang tot uw thuis- of bedrijfsnetwerk.
  Het belangrijkste voordeel van een solide VPN is de codering, die een sterke extra beveiligingslaag biedt. Of u nu reist of thuis bent, met een VPN hebt u met minimaal risico toegang tot uw externe desktop en thuisnetwerk.
 • U kunt wifi-hotspots veilig gebruiken.
  We hebben al de verschillende risico’s genoemd van het gebruik van openbare wifi zonder bescherming. Met een VPN hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw inloggegevens worden gekaapt terwijl u ’s ochtends een kopje koffie drinkt of probeert in te werken in uw favoriete café.
 • Je kunt censuur bestrijden.
  Het maakt niet uit of het jouw school is die Facebook verbiedt, of dat jouw overheid de hele westerse media op de zwarte lijst plaatst – het principe van censuur is hetzelfde en VPN’s zijn een betrouwbare oplossing hiertegen. Als u uw mening wilt laten horen zonder angst voor juridische gevolgen, kunt u dit doen in privacy met een VPN.
 • U kunt de controle beperken die uw ISP heeft over uw verkeer en snelheid.
  Door een VPN te gebruiken, houdt u uw internetprovider in het donker – ze hoeven hoe dan ook niet te weten wat uw surfgedrag is of wat u downloadt. Bovendien kunt u opzettelijke beperking van uw bandbreedte voorkomen en genieten van uw internetverbinding op volle snelheid, zoals het bedoeld is.
 • Uw correspondenties blijven privé.
  Als je er zeker van wilt zijn dat je berichten, e-mails en discussies alleen die bereiken waarvoor ze bedoeld zijn, is het een goed idee om een ​​VPN te gebruiken. Uw belangrijke gegevens blijven privé en snoopers kunnen er niet mee knoeien.
 • U kunt uzelf beschermen tegen DDoS-aanvallen.
  Als je een hard-core gamer bent, weet je dat gedistribueerde denial-of-service (DDoS) -aanvallen vervelend, maar effectief zijn – en ze kunnen je plezier in een oogwenk verpesten, vooral als je bezig bent met competitieve games met pijnlijke verliezers. Door een VPN te gebruiken, kunt u snel van server wisselen en een nieuw IP-adres verkrijgen, waardoor schadelijke aanvallen die op u zijn gericht effectief worden verwijderd.

Nadelen van VPN

 • Uw verbindingssnelheid zal lager zijn.
  Een VPN leidt uw internetverbinding om via zijn eigen servers, waardoor uw verbinding trager wordt. Als u echter een service kiest met een geoptimaliseerd netwerk en snelle servers, zoals ExpressVPN, merkt u nauwelijks een verschil. En vergeet niet, hoe sneller uw verbinding, hoe minder dit ertoe doet.
 • Uw VPN-provider heeft wel toegang tot uw online activiteit.
  In werkelijkheid is er geen trefzekere manier om ervan te worden overtuigd dat een VPN-serviceprovider nooit naar uw logboeken zal kijken.
  In sommige gevallen is het mogelijk dat ze gebruikersinformatie moeten overhandigen vanwege de wetgeving inzake gegevensbewaring – in andere gevallen wordt u mogelijk gevraagd om de logboekinstelling in uw client in te schakelen, zodat zij u kunnen helpen met een probleem dat u ondervindt.
  Daarom is het belangrijk om te weten onder welk rechtsgebied uw VPN-service actief is en wat gebruikers te zeggen hebben over zijn privacyclaims. De meest transparante VPN-providers zullen gedetailleerd ingaan op hun privacybeleid, met uitleg over de technische maatregelen die ze hebben geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat ze zo weinig mogelijk weten over u en uw online activiteiten.

Er zijn ook enkele subjectieve nadelen, die we niet als nadelen beschouwen, maar die moeten worden vermeld:

 • U kunt sites tegenkomen die VPN’s blokkeren.
  Tegenwoordig besteden veel geo-beperkte websites serieuze aandacht aan deblokkeer software. Deze sites hebben strikte detectiemechanismen die blokkeren dat gebruikers er toegang toe hebben met een VPN-service als ze er een gebruiken. Het is een eindeloos spel van kat en muis – gelukkig is er altijd een oplossing.
  Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u onze gids lezen over hoe u VPN-blokken gemakkelijk kunt omzeilen.
 • Mogelijk opent u een deur naar IP-spoofing en zwarte lijst.
  De meeste VPN-services werken standaard met gedeelde IP-adressen. Dit betekent dat het VPN IP-adres dat u gebruikt, wordt gedeeld met veel andere gebruikers die dezelfde provider hebben gekozen, waardoor IP-spoofing eenvoudiger wordt.
  Wat meer is, de acties van een VPN-gebruiker kunnen ertoe leiden dat dat IP-adres op de zwarte lijst wordt gezet door bepaalde services, en u zou het niet weten totdat u geen verbinding maakt. In sommige gevallen kan dit leiden tot verminderd vertrouwen van genoemde service, zoals uw bank, e-mailhost, enz.
  U kunt dit resultaat voorkomen door een VPN te kiezen dat ook statische IP’s biedt – op die manier heeft u een speciaal adres voor uzelf, die u kunt gebruiken voor meer veeleisende services zonder verlies van de voordelen van VPN-technologie.

Beginnen met een VPN

Gelukkig zijn er een groot aantal VPN-providers die strijden om de gunst van uw bedrijf. Helaas kan zo’n overvloed aan opties ook erg verwarrend en intimiderend zijn. Geen paniek! U kunt de juiste VPN voor u vinden als u uw prioriteiten stelt. Laat ons u daarmee helpen.

Voordat u begint met de details, moet u de belangrijkste vraag van allemaal beantwoorden:

Waar moet ik op letten in een VPN?

Het lijkt misschien dat mensen VPN’s krijgen voor ‘privacy en beveiliging’, maar zo’n verklaring helpt niet echt bij uw keuze. Ook weet je inmiddels dat VPN’s veel meer voor je kunnen doen. De waarheid is dat VPN-gebruikers verschillend zijn in hun behoeften en voorkeuren. Dat gezegd hebbende, het is aan jou om erachter te komen waarom je precies een VPN wilt:

 • Om populaire streams te deblokkeren.
  Velen gebruiken VPN’s om Netflix vanuit het buitenland te deblokkeren en die vereiste kan voorrang hebben op andere functies. Netflix en andere populaire streamingplatforms hebben het echter voor veel VPN-services extreem moeilijk gemaakt om toegang te krijgen zonder gedetecteerd te worden.
  Er is ook een kwestie bij het streamen met een VPN – je hebt ook hoge snelheden en betrouwbare servers nodig.
  Het komt neer op? Niet elke VPN is geschikt voor deblokkering en streaming, dus u moet zorgvuldig kiezen. 
 • Om privé te browsen en openbare wifi te gebruiken zonder zorgen.
  Als uw behoeften wat eenvoudiger zijn, hebt u een veel grotere keuze aan geschikte VPN-providers.
  U kunt kiezen voor low budget VPN’s als u een informele gebruiker bent die eenvoudige, eenvoudige bescherming nodig heeft – of u kunt een kijkje nemen in de topservices als u uitstekende prestaties en tal van functies wilt. Sluit in elk geval geen compromissen met uw privacy en zorg ervoor dat u een zero-logs-provider kiest.
 • Om zware censuur te elimineren.
  Als je een reis naar China plant, wil je waarschijnlijk niet omgaan met de Great Firewall daar.
  Om de VPN-blokken te omzeilen en toegang te krijgen tot uw favoriete websites en services uit regio’s met ernstige censuur, hebt u een VPN nodig die obfuscation- en stealth-instellingen biedt. Het gebruik van een eenvoudige VPN zal de klus gewoon niet afmaken.
 • Om torrents in volledige privacy te downloaden.
  Niet alle VPN’s ondersteunen peer-to-peer (P2P) -verbindingen op hun servers, en zelfs sommige die dat wel doen, zijn niet ideaal voor torrenting.
  Wat u hier zoekt, is een goede variëteit aan P2P-servers in de nabijheid van uw echte locatie. Net zoals streamen, is torrenting een bandbreedte-intensieve taak – dus je VPN moet ook snel zijn.

Nadat u het hoofddoel van uw VPN hebt bepaald, stelt u uzelf de volgende 10 vragen:

 1. Hoeveel ben ik bereid te betalen?
  Verschillende providers bieden verschillende prijzen voor hun diensten, normaal tussen $ 5 en $ 10 per maand.
 2. Wat is het privacybeleid van de provider ?
  Zoals eerder besproken, wilt u ervoor zorgen dat uw VPN-serviceprovider zich ertoe verbindt uw privacy te handhaven.
 3. Hoe goed zijn de technische veiligheidsmaatregelen van de aanbieder?
  Biedt de provider acceptabele codering, en zo ja, welke protocollen worden ondersteund? Is OpenVPN inbegrepen?
 4. Wat is de geografische afstand tussen de VPN-server en de server waartoe ik toegang wil?
  Zoals gezegd, heeft dit direct invloed op uw surfsnelheid. Andere variabelen die de surfsnelheid beïnvloeden, zijn onder meer de verwerkingskracht van de server, de beschikbare bandbreedte en het aantal mensen dat dezelfde server tegelijkertijd gebruikt, ook bekend als “serverbelasting”. Houd er rekening mee dat u, door een VPN-provider van hoge kwaliteit te kiezen, zich geen zorgen hoeft te maken over snelheidsproblemen.
 5. Hoeveel servers heeft de provider en waar bevinden ze zich?
  De serverlijst is een integraal onderdeel van elke VPN-service. Hoe meer van hen je beschikbaar hebt, hoe beter. Hun verspreiding is ook erg belangrijk, vooral als u verbinding moet maken met servers in meerdere landen. Ten slotte betekenen duizenden servers niets als de meeste traag zijn – dus zorg ervoor dat het netwerk toereikend is door te controleren wat experts en gebruikers te zeggen hebben.
 6. Hoeveel apparaten kan ik tegelijkertijd gebruiken?
  VPN’s zijn beschikbaar voor bijna alle belangrijke platforms, waaronder desktops, laptops, smartphones en tablets. Hoewel sommige VPN-serviceproviders u tot één apparaat tegelijk beperken, kunt u met andere VPN-apparaten tegelijkertijd een aantal verschillende apparaten tegelijkertijd op hun servers aansluiten. Besteed hier speciale aandacht aan als u meerdere gelijktijdige verbindingen nodig hebt.
 7. Hoe goed is de klantenservice van de provider?
  Door de beoordelingen en beoordelingen van klanten voor elke VPN-serviceprovider te lezen, kunt u een provider kiezen die op uw vragen of zorgen reageert op een tijdige en professionele manier.
 8. Biedt de provider een gratis proefversie?
  De beste en snelste manier om te weten of een service bij u past, is deze zelf uit te proberen. Bekijk de beste VPN’s met gratis proefversies voor een lijst met geweldige services waarmee je ze gratis kunt proberen.
 9. Biedt de provider ondersteuning voor meerdere platforms?
  Als u de VPN eenvoudig op elk apparaat wilt gebruiken, moet u weten of de website van de service native clients biedt. Als dit niet het geval is, wilt u duidelijke instructies krijgen voor handmatige instellingen – zorg ervoor dat uw VPN deze heeft.
 10. Zijn er extra functies of extra’s?
  Last but not least zijn sommige VPN-functies essentieel en u moet ze absoluut hebben. De belangrijkste items op uw lijst zijn de kill-switch en DNS-lekbescherming. Anderen, zoals stealth-instellingen, dubbele codering, statische IP’s en split tunneling kunnen allemaal van pas komen, afhankelijk van uw behoeften.

Als u eenmaal een solide besluitvormingsproces hebt doorlopen en alle belangrijke vragen hebt doorgenomen, zult u gegarandeerd vinden wat u zoekt. Een ding dat u echter moet onthouden, is dat onderzoek hoe dan ook vereist is. Als algemene regel heeft het kiezen van een dure, maar solide en goed uitgeruste VPN de voorkeur als u op zoek bent naar een langdurige service. Zelfs als je denkt dat je de extra functies nu niet nodig hebt, weet je nooit waar je over een paar maanden bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *