Meteen naar de inhoud

Hoe garandeert een VPN mijn privacy?

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe u van volledige anonimiteit kunt genieten wanneer uw VPN-provider in feite uw ISP vervangt als de bewaker van uw internetverkeer. Dat is een terechte zorg – en het antwoord is dat je nooit 100% anoniem kunt zijn, zelfs niet met een VPN.

Geen logboekbeleid

Het is cruciaal om te begrijpen dat privacy niet gelijk is aan anonimiteit en dat er een enorm verschil is. Hoe dan ook, uw VPN-provider kan uw online activiteiten bekijken. Tenzij het werkt onder een no-logs-beleid.

Veel VPN-services met een sterke privacy beloven u dat uw gegevens over verbinding en bandbreedte nooit worden verzameld, opgeslagen of gedeeld. Dit betekent dat uw zero-logging VPN-provider niet rond uw gevoelige informatie kan rondneuzen. Bovendien voorkomt het ontbreken van logbestanden dat uw gegevens worden overgedragen aan autoriteiten, als ze daarom vragen.

Kortom, een beleid zonder logboek is een verplichte functie van elke VPN die beweert dat het uw privacy kan verbeteren.

Tenzij u nul interesse hebt om uw digitale voetafdruk voor uzelf te houden, moet u altijd op zoek gaan naar een VPN-service die geen gevoelige gegevens verzamelt – neem gerust de beste no-logs VPN’s die momenteel op de markt zijn.

VPN’s en Tor

Tor, ook bekend als The Onion Router, is een anonimiserend netwerk dat uw gegevens via minstens drie relais verzendt voordat het zijn bestemming bereikt, maar het heeft zijn beperkingen. Dit is de belangrijkste reden als anonimiteit met name belangrijk voor u is, het is een goed idee om het gebruik van een combinatie van een VPN en Tor. 

Er zijn twee manieren om dit te doen:

  • Tor via VPN
    In dit model maakt u eerst verbinding met uw VPN en vervolgens met Tor – op deze manier kunnen derden die uw verbinding snuffelen niet zien dat u Tor gebruikt (wat verdenking kan wekken).
  • VPN via Tor
    Wanneer u eerst verbinding maakt met Tor, komen uw gegevens in Tor, gaan door een exit-knooppunt en worden vervolgens doorgegeven aan een VPN-server.

Zijn VPN’s gemakkelijk te gebruiken?

Het grote deel van een VPN – als het goed wordt gedaan – is dat het zo eenvoudig of complex kan zijn als je wilt.

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u een compacte client hebben die uw verbinding codeert en u met slechts een paar klikken veilig op internet houdt, of een uitgebreid stuk software met een heel arsenaal aan functies en instellingen om u te helpen met specifieke activiteiten zoals streaming, torrenting of het elimineren van censuur.

Hoe dan ook, goede VPN’s zijn zeer eenvoudig te gebruiken en kunnen direct worden ingesteld, zonder ingewikkelde stappen of ontmoedigende vereisten.

Je vraagt ​​je misschien af ​​of VPN’s alleen voor je computer of laptop zijn. Helemaal niet!

Kan ik een VPN gebruiken met iOS of Android?

Absoluut! Het installeren van een VPN op uw mobiele apparaten is eenvoudig. De meeste top VPN-providers bieden uitstekende client-apps voor Android en iOS.

Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat alleen uw internetverbinding erdoor wordt beïnvloed – de bevoegdheden van een VPN zijn meestal niet van toepassing op andere apps, die mogelijk uw GPS-locatie, contactlijst, ID van de app store en meer verzamelen en delen.

In de meeste gevallen kunt u meerdere apparaten tegelijkertijd verbinden met een enkele VPN-licentie, wat een geweldige manier is om uw hele familie of kleine bedrijf veilig te houden. Het aantal apparaten varieert – bij sommige providers kunt u slechts drie of vier verbinden, maar met Surfshark kunt u bijvoorbeeld een onbeperkt aantal apparaten verbinden met één account.

Kan ik een VPN op mijn router installeren?

Ja, dat kan, zolang uw router compatibel is met VPN’s – en het is een geweldige manier om alle apparaten in uw huishouden of bedrijf veilig te houden. Klik hier voor een gedetailleerde installatiehandleiding.

Kan ik een VPN gratis gebruiken?

Met tientallen hoogwaardige VPN-serviceproviders op het web, is het niet al te moeilijk om voor u een goede oplossing te vinden.

Voor een vrij goedkope maandelijkse vergoeding (zelden meer dan $ 10, veel minder als u een langetermijnplan kiest), kunt u eenvoudig verbinding maken met een VPN-server en uzelf beschermen – het probleem komt bij het kiezen van de beste service uit lijst van veel hele goede VPN aanbieders. Maar wie houdt ervan om te betalen als dat niet nodig is?

Er zijn tal van gratis VPN’s en sommige van hen zijn beter dan anderen. Maar een gemeenschappelijk aspect dat alle gratis VPN’s delen, zijn hun beperkingen in vergelijking met premiumservices.

Hier zijn enkele voorbeelden : er kan een limiet zijn voor de hoeveelheid bandbreedte die u kunt gebruiken, de serverlijst kan slecht zijn en uw verbindingssnelheid kan opzettelijk worden beperkt. Een van de ernstigere problemen zijn schending van privacybeleid, beveiligingsfouten en soms de rechtstreekse verkoop van uw browsegegevens – wat een van de belangrijkste redenen is om in de eerste plaats een VPN te gebruiken.

We zeggen niet dat elke gratis VPN zich bezighoudt met dergelijke duistere praktijken, maar je zult zeer waarschijnlijk een probleem tegenkomen dat niet aanwezig zou zijn in een premium VPN.

Bij VPNproxy raden we aan te kiezen voor een betrouwbare en transparante betaalde VPN-service met veel functies en een sterke reputatie.

NordVPN heeft uitstekende beginnersvriendelijke instellingen, intuïtieve clients voor desktop / mobiele apparaten en houdt geen gevoelige gebruikerslogboeken bij. Wat meer is, het wordt geleverd met een volledige tevredenheidsgarantie van 30 dagen, wat betekent dat u een hele maand de tijd hebt om het uit te proberen en uw geld terugkrijgt als u om welke reden dan ook niet tevreden bent.

Als u meer wilt weten over NordVPNkijk dan wat onze experts en duizenden gebruikers erover te zeggen hebben.

Het beste gedeelte? U hoeft niet eens te veel uit te geven om een ​​toonaangevende VPN-service te krijgen! Kijk aan het einde van de gids om erachter te komen hoe u kunt profiteren van geweldige aanbiedingen voor premium VPN’s.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *