Meteen naar de inhoud

Hoe een VPN te gebruiken

De mechanismen van het gebruik van een VPN zijn eenvoudig en het maakt niet uit welk platform u gebruikt. Zo moet het ongeveer zijn:

Aanmelden voor een VPN-abonnement.

Download en installeer de software. VPN-software op desktopcomputers wordt vaak een VPN-client genoemd, terwijl software voor mobiele apparaten een VPN-app wordt genoemd. In werkelijkheid zijn ze hetzelfde en behandelen we de termen door elkaar.

Voer de client of app uit.

Meld u aan bij de client of app met de inloggegevens die u hebt gebruikt toen u het abonnement kocht.

Veel VPN-apps hebben een grote, vriendelijke knop ‘Verbinden’. Klik erop of tik erop om verbinding te maken met een nabijgelegen VPN-server die door uw VPN-provider is geselecteerd. Dit zal vrijwel zeker de snelste beschikbare VPN-verbinding bieden. Als u een server in een ander land wilt gebruiken, hebben sommige VPN’s een kaart, zodat u eenvoudig op het land kunt klikken waarmee u verbinding wilt maken op de kaart. Als uw VPN dit niet heeft, klikt u op de menuknop en wordt de lijst met VPN-servers weergegeven die de VPN heeft.

Hoe werkt een VPN?

Wanneer u een VPN-app installeert en uitvoert, maakt deze verbinding met een VPN-server die wordt uitgevoerd door een VPN-provider. Alle gegevens in en uit uw apparaat worden veilig gecodeerd en gerouteerd via deze “VPN-tunnel”.

Hoe een VPN werkt

De VPN-server fungeert daarom als een gateway tussen u en het internet. Het voorkomt dat uw ISP ziet wat u op internet doet, en het voorkomt dat websites op internet zien wie u bent.

Uw ISP is nog steeds nodig om u te verbinden met de VPN-server, maar omdat alle gegevens die door de VPN-tunnel naar de VPN-server gaan, zijn gecodeerd, kan deze de inhoud van uw gegevens niet zien.

Deze bedrieglijk eenvoudige installatie biedt veel voordelen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *