Meteen naar de inhoud

Gratis VPN of een betaalde VPN. Enkele Voordelen en Nadelen.

Gratis VPN-services bieden doorgaans een beperkte keuze aan VPN-protocollen in vergelijking met betaalde VPN-providers. Veel protocollen zoals PPTP of OpenVPN met standaardalgoritme (BF-CBC, Blowfish met 128-bits sleutel) hebben beveiligingsproblemen, bekende exploits en zijn kwetsbaar voor aanvallen. De beste VPN-serviceprovider bieden veilige protocollen en coderingsalgoritmen.

Service protocollen

Premium VPN diensten, zoals Ace VPN, hebben een voordeel: uw abonnement omvat populaire VPN-protocollen zoals OpenVPN, IPSEC IKEv2, IPSEC IKEv1, L2TP, PPTP en Stealth VPN. Zowel OpenVPN als IPSEC IKEv2 ondersteunen Elliptic Curve Cryptography (ECC) geschikt voor zeer veilige communicatie. Stealth VPN, gebaseerd op Tor’s obfs, zorgt ervoor dat uw verkeer lijkt op webverkeer om deep packet inspection (DPI) te omzeilen gezien in China, Egypte, Iran, het Midden-Oosten, enz. het een risico is on VPN te bruiken. Men probeert in die landen VPN juist te blokkeren.

Snelheid

Het is geen geheim, gratis VPN-services hebben de snelheid van een slak. Lage latentie en hoge bandbreedte zijn duur. Gratis VPN-bandbreedte is enigszins beperkt vanwege gebrek aan geld en ze hebben meestal meer gebruikers die dezelfde lijn delen met internet.

Wanneer servers zijn verbonden met multi-gigabit internetbackbone is dat een heel groot snelheidsveordeel. Ze overbelasten niet en verkopen niet te veel. Ze ontwerpen en vormen een netwerk voor intensief verkeer, verzadigen het netwerk niet en kunnen gemakkelijk een toename van het verkeer verwerken zonder uw internet- of VPN-tunnel te vertragen.

Beschikbaarheid

Wat is het nut van VPN als het niet toegankelijk is wanneer u het nodig hebt. Beschikbaarheid is een aandachtspunt als u constante veilige connectiviteit nodig hebt. Gratis services hebben meestal uptime-problemen in combinatie met het bandbreedteprobleem.

Ondersteuning

Kennis komt van leren en ervaring. Ervaren medewerkers brengen extra kosten en hogere overhead met zich mee. Veel gratis en betaalde providers betalen goedkoop door outsourcing of het inhuren van onervaren personeel, wat resulteert in frustrerende gebruikersondersteuning.

Premium VPN diensten hebben ingenieurs in dienst die zijn hoog opgeleid en ervaren. Ze bieden 24 ├Ś 7 ondersteuning, gratis installatie op afstand op uw computer en nemen de zorgen van de technologie weg. Neem contact met ons op met uw vragen, zie het verschil.

Locatie van knooppunten en servers

Gratis diensten omvatten een beperkte keuze aan servers en locaties vanwege hogere kosten voor het onderhouden van dergelijke diensten. Helaas vervalsen enkele betaalde VPN-providers de echte door de IP whois te wijzigen. Valse locaties resulteren vaak in een hogere latentie en slechte connectiviteit.

Anonimiteit

Met gratis VPN wordt u het product. Uw verkeer wordt meestal vastgelegd, gegevens worden verwerkt en informatie wordt aan de adverteerders verkocht of gerichte advertenties worden weergegeven. Hoe kunnen Google en Facebook anders miljarden aan inkomsten genereren door gratis diensten aan te bieden? Weinig gratis providers gaan zelfs zover dat ze bandbreedte stelen en virussen en malware verspreiden.

Betaalde VPN heeft daarentegen een beter beleid, maar er zijn gevallen waarin ze betrapt werden op het registreren van gebruikersverkeer. Met een server met decryptiesleutels voor al uw verkeer, is het erg belangrijk om de juiste VPN-provider te kiezen.

De beste VPN is degene die u volledig beheert

Zoals het gezegde luidt: “Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch”. Dingen die gratis lijken te zijn, worden altijd op een of andere manier betaald. De beste VPN is degene die u beheert en volledig beheert. Kies verstandig uw VPN-provider als u uw eigen VPN-server niet kunt uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *