Meteen naar de inhoud

China VPN Service – Beste protocol om sites te deblokkeren

De laatste tijd zijn verschillende populaire websites geblokkeerd voor de expats in China.

The Great Firewall is het censuurapparaat van China dat meer dan 700 miljoen online kijkers de toegang tot gevoelige gegevens over kwesties zoals het Tiananmen-plein of feiten met betrekking tot Tibet verbiedt.

Een intense censuur heeft China de afgelopen tijd gedwongen de ‘World Internet conference’ te houden. Het blokkeren van enkele eminente sociale mediasites, Google, en de stappen die de Chinese overheid heeft genomen, zijn het resultaat van een dergelijke geavanceerde censuur.

Dit betekent dat u geen toegang hebt tot enkele van uw meest populaire sociale mediasites zoals die van Twitter, YouTube en Facebook. Behalve dat u niet kunt communiceren met uw vrienden en familieleden, hebt u niet ook toegang tot alle Google-services, WhatsApp.

Regeringen zijn bekritiseerd in China

De Chinese gebruikers hebben geen andere optie dan het gebruik van het World Wide Web dat nauwelijks gelijkenis vertoont met ongecensureerde materialen waarvan ze vroeger genoten. In feite zitten ze op een privé internet waar de Chinese overheid de baas over is. Het is voor mensen in China niet mogelijk om het gehele internet te zien.

Nu, bevindt u zich tussen gebruikers die zich zorgen maken over hoe de internetcensuur kan worden omzeild? Vraag je je af hoe je de extra beschermingslaag van de Great Firewall kunt overwinnen? Voelt u zich hulpeloos bij het identificeren van de beste VPN-service in China?

China heeft sinds de jaren 1990 volledige controle over online toegang. Om pogingen om voorbij de Firewall te komen te blokkeren, werken de Chinese ontwikkelaars aan een paar geavanceerde tools.

China blokkeert VPN met Deep Packet Inspection

OpenVPN wordt meestal geblokkeerd met Deep Packet Inspection (DPI). Sommige OpenVPN-server, protocol en poortcombinatie werken mogelijk afhankelijk van uw internetprovider. Protocollen zoals IPSEC IKEv2, IKEv1, L2TP en Stealth VPN (gebaseerd op OpenVPN en Tor’s Obfs) blijven voorlopig werken.

Weinig VPN-serviceproviders bieden aangepaste OpenVPN om verbinding te maken. Dergelijke code wordt meestal niet gecontroleerd en kan uw computer of apparaat openen voor aanvallen.

Beste VPN voor China

Er zijn weinig oplossingen om door Great Firewall of China te tunnelen. Een premium VPN-account bevat al deze VPN-protocollen.

  • IKEv2 VPN: werkt op alle belangrijke besturingssystemen, telefoons, tablets – Windows, Mac, Linux, IOS (iPhone en iPad), Android, Windows Phone en BlackBerry. Always-On VPN wordt ondersteund op Windows, Mac, iPhone en iPad.
  • IPSEC IKEv1: native ondersteund op de meeste apparaten. Veel bedrijven gebruiken IKEv1 nog steeds met Cisco.
  • OpenVPN met Elliptic Curve Cryptography (ECC) : We hebben UDP- en TCP-servers die op poort 1109 draaien. Werkt op alle belangrijke apparaten, besturingssystemen en routers.
  • Stealth VPN : gebaseerd op Tor’s Obfs-proxy, laat het VPN-verkeer eruit zien als HTTPS. Werkt op Windows, Mac en Linux.
  • L2TP: een ander populair protocol dat native wordt ondersteund op de meeste apparaten, handhelds en OS.

Crossing the Great Firewall

Het ministerie van Industrie en Informatietechnologie in China leidt de laatste tijd tot opruimacties voor online toegangsdiensten. Een opruimperiode van 14 maanden is gefaseerd gesegmenteerd en het gaat om het afsluiten van sommige VPN-services, tenzij deze toestemming vragen voordat ze hun services kunnen gebruiken. De nieuwe regelgeving verbiedt zelfs dat VPN’s worden gebruikt voordat dergelijke toestemming van de overheid wordt verkregen. Online verkeer wordt vermomd door een bepaalde codering die wordt gebruikt door de VPN’s. Hierdoor kunnen Chinese gebruikers op hun beurt voorbij de Great Firewall komen en vlotter toegang krijgen tot websites die beperkt of gecensureerd zijn.

Een efficiënte VPN-service is echt essentieel voor toegang tot sites die beperkt zijn in China. Deze sites houden u op de hoogte van de sociale en professionele evenementen om u heen.

Online censuur monitoren

De sensoren regelen de internetverbinding in heel China en hebben de toegang tot enkele van de meest vooraanstaande sociale mediaplatforms zoals Facebook en Google geblokkeerd. De New York Times is zelfs niet gespaard gebleven van hun censuur.

Weinig van de belangrijkste facetten van ons leven zijn toegestaan in China, hoewel het de tweede grootste economie ter wereld is. Het is van toepassing op verschillende vormen van digitale communicatie in China. De beperkingen die in 2017 zijn opgelegd, worden door experts uit de industrie als de strengste tot op heden beschouwd. Een groot aantal websites voor videostreaming en VPN-diensten zijn dit jaar door de Chinese overheid onderuit gehaald. Afgezien van de wetten die beheerders van chatgroepen beheren, zijn deze voorschriften bedoeld om de daadwerkelijke namen van alle gebruikers op forums te registreren en online platforms toegang tot buitenlandse tv-programma’s te beperken. Online werkers en redactie die bij de overheid zijn aangesloten, zijn bedoeld om de nieuwe websites te besturen volgens de nieuwe regels.

Verbinding maken met de beste servers

Het is natuurlijk dat u verbonden wilt blijven met een vlotte China VPN, ongeacht of u zich in een restaurant, luchthaven of hotel bevindt. Deze plaatsen worden beschouwd als een toevluchtsoord voor hackers om uw identiteit te stelen.

Als het gaat om professioneel werk, zijn platforms zoals WordPress, Blogger en andere sites in trek bij de expats op basis van hun persoonlijke connectiviteit. API’s met betrekking tot sociaal delen worden door de meeste websites vaak gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *