Meteen naar de inhoud

Bittorrent en VPN – Hoe veilig is het eigenlijk?

Torrents zijn een populaire manier om grote bestanden te downloaden – legaal en in sommige gevallen niet zo legaal. Er zijn verschillende beveiligings-, privacy- en juridische problemen en implicaties met betrekking tot torrents. Verschillende forums en websites promoten het gebruik van proxy’s, VPN en zelfs de beste VPN-serviceproviders om torrents te downloaden. Vergeet niet dat niet alle VPN- en Virtual Private Network-protocollen veilig zijn. Blijf lezen om meer inzicht te krijgen in het hele proces van torrenting en hoe u veilig en anoniem kunt blijven terwijl u BitTorrent VPN gebruikt.

Torrenting maakt gebruik van een P2P-netwerk voor het overbrengen van kleine stukjes van een groter bestand tussen verschillende gebruikers die mogelijk de downloadsnelheid verhogen. Voor dit proces wordt een BitTorrent-protocol gebruikt, omdat verschillende gebruikers dezelfde bron kunnen downloaden en delen (onder andere uploaden). Het protocol is veel efficiënter dan downloaden via http of https.

Hoe moet je Torrents downloaden?

  • Installeer een torrent-app.
  • Zoek naar de gewenste torrent op BitTorrent tracker-website / Google / Bing.
  • Download het torrent-bestand en open het in uw torrent-client.
  • Downloadlocatie instellen.
  • Controleer de download (en upload).

Wat is een P2P VPN?

Peer-to-Peer VPN biedt functies die essentieel zijn voor torrent op een veilige manier. Het creëert een gecodeerde tunnel tussen uw apparaat en de online wereld. De beste P2P VPN-service biedt onder andere robuuste tunnelingprotocollen, nulregistratiebeleid, kill-switch en hoge anonimiteit.

Is het legaal om films, video’s, shows en apps te downloaden via Torrents?

Schending van het auteursrecht treedt op wanneer u informatie gebruikt of verspreidt zonder toestemming van de persoon of organisatie die de wettelijke rechten op de informatie bezit. Piraterij is een ernstig misdrijf en leidt vaak tot hoge boetes en/of gevangenisstraf.

Pirate Bay, Megaupload, Torrentz en verschillende andere populaire websites zijn gesloten en eigenaren werden gearresteerd wegens het overtreden van auteursrechten en het bevorderen van inbreuk op auteursrechten. Volgens TorrentFreak en Reddit: films, TV-series zoals Game of Thrones, populaire apps, etc. zijn eenvoudig illegaal te downloaden met Torrents.

Wanneer een auteursrechthebbende een schending ontdekt, wordt een DMCA-verwijderingsbericht verzonden naar de service die de betreffende website host of naar de internetprovider (ISP) van de overtreder. ISP’s zullen die gebruiker een waarschuwing geven. Herhaalde waarschuwingen kunnen de verbinding verbreken / de service beëindigen.

Copyright-trollen

Een auteursrechttrol is een persoon of bedrijf die auteursrechten bezit. Maar hij bezit het uitsluitend om geld te verdienen door middel van een rechtszaak. Op een manier die als te agressief of opportunistisch wordt beschouwd, in het algemeen zonder de werken waar het auteursrecht op zit te bezitten of te produceren of in licentie te geven voor betaalde distributie. Critici hebben bezwaar tegen de activiteit omdat ze geloven dat het de productie van creatieve werken niet aanmoedigt, maar in plaats daarvan geld verdient door de ongelijkheden en onbedoelde gevolgen van hoge wettelijke schadevergoedingsbepalingen in auteursrechtwetten die bedoeld zijn om de creatie van dergelijke werken aan te moedigen.

Hoe werken patenttrollen?

  • Massale e-mailbedreigingen: Trollen sturen duizenden bedreigende brieven naar mogelijke inbreukmakende auteursrechten, ook bekend als “Doe Defendents”. Deze brieven dreigen voor het maximale wettelijke bedrag ($ 150k) te dagen als de verweerder nu geen schikking neemt. 1 op 10 betaalt doorgaans $ 500 – $ 3000.
  • Claim indienen: trollen betalen ongeveer $ 400 per geval om een ​​claim in te dienen, maar met een afwikkelingspercentage van 40% vinden ze de kosten niet erg.
  • Herhaal bovenstaande stappen.

Betrouwbare Torrent VPN-services vinden

Als het gaat om P2P- en Torrent-ondersteuning van wereldklasse, beweert een grote meerderheid van providers betrouwbaarder te zijn tegenover hun doelgroep. Een snelle zoekactie op reddit of Google heeft ons echter laten zien hoe vaak meldingen aan VPN-gebruikers zijn verstrekt. Deze kennisgevingen worden meer specifiek gediend voor problemen met betrekking tot logactiviteiten van gebruikers, IP-lekken en DNS-lekken. Dat is een reden waarom de experts (niet de beoordelingssites vol met gelinkte links) suggereren dat je alleen met enkele ervaren VPN-providers gaat.

Hackers verspreiden malware via torrents

Torrents gebruiken om computers te infecteren is niets nieuws. Ransomware, malware, spyware en virussen worden verspreid als scheuren voor commerciële software. Sommige malware creëert zelfs een omgekeerde tunnel waardoor de hacker volledige toegang tot uw computer heeft. Deze malafide programma’s sluipen bandbreedte, uploaden voortdurend foto’s, wachtwoorden en andere privégegevens waardoor uw gezin gevaar loopt.

Kodi-add-ons gebruiken BitTorrent

Verschillende Kodi-add-ons gebruiken het BitTorrent-protocol om de streamingervaring te verbeteren. Dergelijke plug-ins stellen uw apparaat vaak bloot aan cyberaanvallen die uw veiligheid en privacy kunnen riskeren. Experts raden aan om VPN voor Kodi te gebruiken.

VPN verbergt uw IP-adres

Een goede VPN houdt uw IP verborgen, maakt u anoniem en beschermt tegen trollen en andere dataminingbedrijven. Veel VPN-providers zijn echter betrapt op het liegen over hun registratiebeleid, valse advertenties, het stelen van bandbreedte en zelfs het verspreiden van malware en virussen en het in gevaar brengen van uw privégegevens. Ace VPN is de beste manier om anoniem te blijven tijdens het surfen op de online wereld.

VPN beschermt u tegen hevige aanvallen van hackers

VPN doet meer dan alleen internetbeperkingen verbreken. VPN’s beschermen uw aanwezigheid tegen hackers die aanvallen via P2P-websites voor delen. Versleuteling van militaire kwaliteit beschermt uw privégegevens tegen rondsnuffelen. Ze bieden een extra beveiligingslaag om te beschermen tegen auteursrechttrollen en datamijners. Een VPN-server fungeert als tussenpersoon tussen u en de buitenwereld online en beschermt u en uw netwerk tegen alle vormen van kwaadaardige aanvallen. Je wilt tenslotte genieten van internet zonder die nieuwsgierige blikken en VPN zorgt precies dat voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *